Puppycursus / Beginnerscursus

De eerste levensfases van de hond zijn erg belangrijk, de socialisatiefase (0 tot 3 maanden) en de angstfase (3 tot 6 maanden) het socialiseren met andere honden en vreemde voorwerpen vormen dan ook de basis van deze cursus.

In deze cursus maken we een begin met de basiscommando’s zoals aandacht, zit, af, plat, wandelen zonder trekken, wacht, verbale straf, trekspel met ‘los’ commando, hier en begroeten (laag)

In week 10 leg je het tussentijdse examen af, omdat na 10 weken cursus de meeste hondjes over het algemeen goed op weg zijn van het aanleren/begrijpen van de commando’s waardoor een officiële beoordeling dan te vroeg komt.

Er wordt gekeken tijdens deze tussentijdse beoordeling welke oefeningen al heel goed gaan of welke oefeningen misschien wat extra aandacht nodig hebben. Daar kunt u dan zelf mee aan de slag en op de hondenschool tijdens de vervolgcursus.

Deze cursus bestaat uit 10 praktijklessen met een tussentijds examen in week 10 en bedraagt 120 euro
Advies is om zowel de puppy- en basiscursus te volgen zodat je voldoende begeleiding krijgt in de beginselen van de opvoeding van je hond.
Indien je de puppycursus en de basiscursus in een keer afneemt betaal je voor aanvang van de eerste les 220 euro.

Wat is het verschil tussen puppy- en de beginnerscursus?
De puppycursus is bedoeld voor de allerjongsten, de pups vanaf 8-9 weken. (Uiteraard kunnen de pups instromen als ze later opgehaald worden) De beginnerscursus is bedoeld voor de al wat oudere pups (gemiddeld 6 maanden en ouder) en honden die op volwassen leeftijd een nieuw baasje hebben. Samen een cursus doen betekend leuke dingen doen samen, kortom het versterkt de band die gesmeden moet worden!